joi, 17 mai 2012
Tipuri de vodka
Producătorii de vodkă se laudă cu numărul de
distilări și filtrări prin care-și trec lichidul. Ce nu spun ei e că aceste
proceduri eliminăorice urmă de aromă din vodkă, lăsând doar gustul alcoolului.
Astfel, degeaba clasificăm vodka după ingredientele folosite
Fie ea de grâu, secară, cartofi, porumb, melasă
din sfeclă de zahăr sau chiar struguri, vodka va avea o aromă atât de subtilă
încât doar experții cei mai versați ar putea s-o identifice.
Pentru noi, dincolo de nume, singurul mod de a
deosebi o vodkă bună de una proastă este finișul, senzația care rămâne în gură
după o înghițiturăde alcool. O vodkă de calitate nu te va “arde” pe gât, ci va
avea un gust catifelat, foarte “băubil”.
În afară de vodka pură, în ultimiii ani, sub
presiunea mixologiștilor, au apărut vodcile cu diverse arome. Absolut e
campioană la acest capitol, existând nenumărate varietăți de vodcă, fiecare
aromată cu alte extracte de fructe.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu